Om eens even lekker in het thema van onze blog te blijven, hier een Cupcake recept. Het leuke aan cupcakes is, dat je ze zo leuk en zo lekker kan maken als dat je zelf wilt. Leuk voor een feestje, om aan iemand te geven of gewoon omdat het super leuk is om te doen! Hieronder het recept, Succes!
Wat heb je nodig? 250 gram zachte boter, 250 gram witte basterdsuiker, 4 grote eieren, 250 gram gezeefd bloem en 1 tot 2 theelepels bakpoeder.
Wat ga je gebruiken? Beslagkom, mixer, cupcake vormpjes
Wat moet je doen? Klop de
boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (dit kan ook met een
mixer) klop daarna de eieren er doorheen.(één voor één) Spatel bloem, zout en
bakpoeder er voorzichtig door en schep het beslag in cupcakevormpjes (vul de
vormpjes voor 2/3 deel). Bak de cupcakes 17 tot 20 minuten (afhankelijk van de
oven). In het midden van een voorverwarmde oven op 150ᵒC. Je controleert de gaarheid door met een
vinger op de cakes te drukken. As het deeg weer omhoogkomt, zijn de cupcakes
goed. Laat ze op een rooster afkoelen.
Extra: marsepein of rolfondant: Beide producten zijn te vinden in
de supermarkt, ik heb ze bij de Jumbo en Xenos weten te scoren, en bij de Xenos
kosten ze €5.00, - per drie rollen. Je kunt je eigen figuren maken, wat ik als
tip mee kan geven is: gebruik bloem op de ondergrond zodra je de marsepein gaat
gebruiken, door de warmte van je handen gaat marsepein erg plakken, en bloem
maakt het iets minder plakkerig, en je merkt er niets van qua smaak! Eet smakelijk!
Liefs, CupCakeDiaries
als je in plaats van bloem poedersuiker gebruikt, krijg je niet zo'n bloemige smaak//
BeantwoordenVerwijderenleuk artikel