woensdag, juni 20

Basisrecept Cupcakes (20-25 stuks)



Om eens even lekker in het thema van onze blog te blijven, hier een Cupcake recept. Het leuke aan cupcakes is, dat je ze zo leuk en zo lekker kan maken als dat je zelf wilt. Leuk voor een feestje, om aan iemand te geven of gewoon omdat het super leuk is om te doen! Hieronder het recept, Succes!

Wat heb je nodig? 250 gram zachte boter, 250 gram witte basterdsuiker, 4 grote eieren, 250 gram gezeefd bloem en 1 tot 2 theelepels bakpoeder.
Wat ga je gebruiken? Beslagkom, mixer, cupcake vormpjes

Wat moet je doen? Klop de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (dit kan ook met een mixer) klop daarna de eieren er doorheen.(één voor één) Spatel bloem, zout en bakpoeder er voorzichtig door en schep het beslag in cupcakevormpjes (vul de vormpjes voor 2/3 deel). Bak de cupcakes 17 tot 20 minuten (afhankelijk van de oven). In het midden van een voorverwarmde oven op 150ᵒC. Je controleert de gaarheid door met een vinger op de cakes te drukken. As het deeg weer omhoogkomt, zijn de cupcakes goed. Laat ze op een rooster afkoelen.
Extra: marsepein of rolfondant: Beide producten zijn te vinden in de supermarkt, ik heb ze bij de Jumbo en Xenos weten te scoren, en bij de Xenos kosten ze €5.00, - per drie rollen. Je kunt je eigen figuren maken, wat ik als tip mee kan geven is: gebruik bloem op de ondergrond zodra je de marsepein gaat gebruiken, door de warmte van je handen gaat marsepein erg plakken, en bloem maakt het iets minder plakkerig, en je merkt er niets van qua smaak!

Eet smakelijk!

Liefs, CupCakeDiaries

1 opmerking:

  1. als je in plaats van bloem poedersuiker gebruikt, krijg je niet zo'n bloemige smaak//

    leuk artikel

    BeantwoordenVerwijderen

twitter-knoppen